Malakoff Torte
-
Hoy estoy muy contenta porque os traigo dos recetas que me tienen
enamorada. Realmente, es una receta, esta maravillosa Malakoff Torte. Pero
uno de sus e...
Pancitos con mantequilla de ajo
-
Uno de los pancitos favoritos de mis hijos son estos bollitos con
mantequilla de ajo.
Sin duda, estos pancitos calientitos son irresistibles! Se puede...
Sernik z jabłkami bez spodu
-
[image: Sernik z jabłkami bez spodu]
Pieczony sernik z tartymi jabłkami bez spodu, dzięki czemu jest od razu
bezglutenowy. To mój nowy eksperyment, który p...
Racuchy drożdżowe z jabłkami
-
Zanim utoniemy w pierogach, śledziach, sałatkach i sernikach proponuję
pyszne racuchy! Taki jesienny comfort food. Puszyste, delikatne, takie
trochę pąc...
R.I.P. Zakwasiku
-
Żegnaj Zakwasiku, niech Ci zlew lekkim będzie.
Nadszedł dzień, którego obawiałam się od wielu lat.
Zjawił się niepostrzeżenie, bez zapowiedzi, niczym bieg...
Chleb litewski ze słodem
-
Chleb litewski ze słodem. Uwielbiam takie chleby. Jako że nie posiadam
żadnego oryginalnego przepisu (choć pewnie jest ich wiele) – skorzystałam z
kilku,...
Master Class 28-29 May 2016, Rotterdam
-
Quick shout out for my friend’s Ralph coming bread masterclass. If you have
the chance, don’t miss it, he is a fantastic teacher and is in very good
compan...
Febrero: Tortillas de maíz Mexicanas
-
I love Bugs
Tarde, un poco tarde, pero este mes una servidora no podía hacer más y los
compromisos laborales apretaban; creedme que no es "moco de pavo" ...
Na zakwasie i na drożdżach. Czerwiec 2015
-
Zapraszam do tworzenia 24 listy *"Na zakwasie i na drożdzach"* Ponieważ
jest to lista rocznicowa, chciałabym, aby była podsumowaniem dwóch lat
dzialaln...
Senfbrot -- German Mustard Bread #ArtisanBreadBakers
-
The bread of the month for the Artisan Bread Bakers for March was Senfbrot.
Senfbrot, a German bread made with white bread flour, rye, and cracked
wheat, i...
Bułki razowe z mąką żytnią
-
Kontynuacja bloga znajduje się po adresem
*slowlifeandthecity.blogspot.com*
*Zapraszam!*
Bułki z dużą zawartością mąki pszennej razowej i żytniej, ale ...